Eric Alink

 

Eric Alink is geboren in Den Bosch, waar hij woont en werkt. Hij studeerde Nederlands MO-A en journalistiek. Aanvankelijk schreef hij voor de Volkskrant, later voor Brabantse media. Als redacteur is hij met name aan culturele initiatieven verbonden. Zijn werkvormen lopen uiteen: van interviews, reportages en columns tot eenakters, libretto's en podcasts.

Naast journalist en schrijver is hij stadchroniqueur van Den Bosch. In die functie, die het college van B en W in 2010 in het leven heeft geroepen, schrijft hij onafhankelijk over onderwerpen die aan de stad raken. Dat resulteert jaarlijks in circa 25 stadskronieken die in het Brabants Dagblad en op www.bosschekroniek.nl verschijnen. Vaak gaan ze over de 'onopgemerkte stervelingen' en de vergeten hoeken van de stad. Als-ie het nodig vindt, neemt hij het stadsbestuur met kracht van argumenten op de korrel. Verder schrijft hij zogeheten 'tussentijdse teksten' over actuele zaken, zoals de Bossche avondklokrellen in 2021.

Daarnaast houdt hij vijf tot tien voordrachten per jaar. Enkele gelegenheden: Dodenherdenking, vertrek en komst van burgemeester, MH17, heropening Voedselbank, de pandemie. Als stadschroniqueur schrijft hij ook grafredes voor kind-noch-kraai-doden: stadsgenoten die 'van gemeentewege' begraven worden. 

Tot slot legt hij zich toe op langdurige journalistieke projecten. Zo kreeg hij in 2017 carte blanche om zich drie maanden vrij binnen basisteam Politie Den Bosch te bewegen. Het leidde tot zeven achtergrondverhalen voor het Brabants Dagblad. NPO Radio 2 wijdde een reportage aan dit bijzondere project. Medio 2022 is een nieuw schrijfproject van start gegaan, waarbij hij 'controle in de publieke ruimte' onderzoekt.


Tips, suggesties, vragen:

M: 06 21 560 260 

E: eric.alink@planet.nl 

Twitter: @ericalink073